Coaching

Coaching is een belangrijk instrument dat ingezet kan worden bij de ontwikkeling van mensen en organisaties.

Personal coaching

Wil je de balans tussen werk en privé verbeteren? Ben je op zoek naar een manier om beter om te kunnen gaan met je leidinggevende? Vind je het lastig om af en toe ‘nee’ te zeggen en wordt de werkdruk daardoor te hoog?

Dit zijn voorbeelden van vragen die basis kunnen zijn voor een coachingstraject. Een coachingstraject start met een vrijblijvend intake gesprek waarin we kennismaken en je kunt bepalen of er voldoende ‘klik’ is om de samenwerking aan te gaan.

In het eerste coachingsgesprek bepaal je samen met mij de doelen waaraan je wilt werken. Tijdens de gesprekken gebruik ik verschillende methoden en werkvormen die ik afstem op jouw coachvraag. We gaan zo op zoek naar de kern, de essentie waar het voor jou om gaat. Zodra we dat gevonden hebben gaan we werken aan de beweging die jij wilt gaan maken. Vaak maak ik tijdens de coaching gebruik van het DISC profiel dat we voor je kunnen laten maken.

Loopbaancoaching

Wil je een stap zetten in je carrière? Loop je vast in je werk? Wil je van baan veranderen maar heb je geen idee wat je eigenlijk wilt? Overweeg je om voor jezelf te beginnen?

Dit zijn thema’s die centraal staan in loopbaancoaching. In de coach gesprekken begeleid ik je bij het vinden van jouw antwoorden op de volgende vragen:

  • wie ben je?
  • wat kun je?
  • wat wil je?

Aan de hand van opdrachten en gesprekken gaan we onderzoeken wat bij je past en waar je energie van krijgt. De volgende stap is dan om te bepalen welke stappen je kunt zetten om je doel te bereiken en te onderzoeken welke bronnen je daarvoor kunt aanspreken. Ook bij loopbaancoaching maak ik gebruik van DISC omdat het al veel handvaten biedt die richting kunnen geven aan je zoektocht.

Team coaching

Laat de communicatie binnen je team te wensen over? Loopt de samenwerking niet soepel? Zijn er conflicten tussen de teamleden?

Dit zijn thema’s die vragen om een bredere aanpak dan individuele coaching, hierbij moet het hele team betrokken worden. Als teamcoach neem ik deel aan een aantal van de reguliere teamoverleggen. Daarbij benoem ik welke processen ik zie en welke patronen ik zie. Ik ben erop gericht het team bewust te maken van haar eigen processen en van daaruit in beweging te krijgen naar een hoger niveau van communicatie en samenwerking.

Ook bij team coaching maak ik regelmatig gebruik van DISC zodat de teamleden meer zicht krijgen op elkaars communicatie en gedragsvoorkeuren.